الگوبرداری از توسعه تهران راه حل مسوولان کرمان برای حل مشکل بافت قدیمی و فرسوده این شهر در طول سالها بوده است. به گزارش خبرآنلاین، تخریب بافتهای فرسوده، اجرای طرح گودال خشت مالها و احداث سیتیسنتر به جای آن -که در آن زمان از آن بهعنوان موتور حرکت بافت فرسوده کرمان یاد شد- طرح پارکینگ طبقاتی جنب بازار مظفری کرمان، احیای کاروانسرای وکیل بهعنوان یک هتل سنتی و احداث مجتمع تجاری وکیل در زمینهای بافت فرسوده کنار این کاروانسرا و برخی پروژههای دیگر از جمله این طرحها بوده که بهعنوان راههایی برای حل معضل بافت فرسوده یاد شده بودند. گزارشهای مردمی حکایت از آن دارد که روند توسعه شهرنشینی در کرمان در سه تا چهار سال گذشته شدت گرفته و پروژههای به خواب رفته سالهای آخر دهه ۸۰ دوباره بیدار شده است.
با این همه حمید روحی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان در این باره معتقد است: «این ساختوسازها مربوط به این دوره نیست؛ بلکه در سالهای گذشته مسکوت مانده و اخیرا دوباره از سر گرفته شده است. افزون بر آن، این ساخت و سازها در حریم بناهای تاریخی است و نه در عرصه و تمام آنها مجوز فنی میراث را دریافت کردهاند.» او درباره سیتیسنتر وکیل نیز میگوید: «این مجتمع نزدیک به کاروانسرای وکیل است. پروژه سیتی سنتر وکیل مربوط به سال ۹۰ است که مجوزهای لازم را دریافت کرده و از همان سالها ساخت آن آغاز شده است. البته سازه آن اجرا شده بود و اخیرا سرمایهگذار در کار انجام نازک کاری است. تنها یک بدنه آن به حریم بافت تاریخی چسبیده است.»
روحی ادامه میدهد: «پروژهها براساس مجوزهای سازمان میراث در حال ساخت هستند و هیچ تخریبی در بناهای ثبت ملی و بافتهای تاریخی صورت نگرفته است. از سوی دیگر ساخت و ساز در عرصههای تاریخی ممنوع است و این پروژهها در عرصههای تاریخی قرار ندارند. حرایم برای هر بنایی براساس تناسبات معماری تعریف میشود و به تناسب ارتفاع آن بنا نیز حرایم تغییر میکند.» فعالان میراث فرهنگی درباره تخریب بافت تاریخی کرمان ابراز نگرانی میکنند و این درحالی است که این بافت، یکی از محورهای اصلی گردشگری کرمان بهشمار میرود.
منبع ((دنیای اقتصاد))