به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری مسکن جنوب، یازدهم شهریور ماه99 روزنامه دنیای اقصاد مصاحبه ای با مدیر عامل گروه .سرمایه گذاری مسکن، جناب آقای دکتر ظهیری هاشمی در خصوص ورود گروه سرمایهگذاری مسکن به پروژههای «بازآفرینی شهری» انجام داد.
گروه سرمایهگذاری مسکن تنها انبوهساز کشور است که از سال ۱۳۸۵ به عنوان نهاد مالی نیز مجوز فعالیت گرفته که این موضوع، ظرفیت ویژهای را برای تامین مالی پروژههای مجموعه بهویژه با استفاده از ابزارهای نوین مالی در بازار سرمایه فراهم آورده است. گروه سرمایهگذاری مسکن در سال ۱۳۸۲ با نماد «ثمسکن» وارد بورس تهران شد و طی چند سال اخیر، سهام شش زیرمجموعه شرکت نیز در بازار سرمایه ایران پذیرفته شدهاند و سهام هفتمین شرکت نیز در شرف پذیرش و ارائه اولیه در فرابورس کشور است. آخرین سرمایه ثبتشده شرکت نیز ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است و شرکت «گروه مالی بانک مسکن» سهامدار اصلی به شمار میآید.
به گفته ظهیری هاشمی، مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن در سالهای اخیر پس از شناسایی موانع موجود از جمله رکود عرضه و تقاضا، با هدف اصلاح ساختار شرکت طرحی با عنوان «پویش فصلنو» انجام گرفت که این پویش دو امر توسعه کمی در کنار توسعه کیفی را مبنا قرار داد.
وی با بیان این مطلب افزود: در حوزه توسعه کمی، «طرح آباد» (آغاز، بهبود و اقدامی دوباره) مشتمل بر ۳۱ پروژه در سراسر کشور تعریف شد که در این طرح حدود ۶۵۰۰ واحد برای کلنگزنی مطابق با برنامه مشخص در سبد پروژه شرکتها قرار گرفت که تا امروز حدود ۴۵۰۰ واحد آن کلنگزنی و وارد سبد شده است و به عنوان میثاقی جمعی برای اعتلای بیش از پیش خانواده گروه سرمایهگذاری مسکن شناخته میشود.
به گفته مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن، این شرکت در سال ۱۳۹۸ و امسال که از سوی مقام معظم رهبری «رونق تولید» و «جهش تولید» نامگذاری شدهاند، جهش بیش از ۵۰ درصدی نسبت به میانگین ۳۰ ساله و همچنین یک جهش حدود ۹ برابری را نسبت به آمار سال ۹۷ در کلنگزنی و آغاز پروژهها تجربه کرده است. نکته قابل ملاحظه در طرح آباد این موضوع است که این پروژهها به نحوی تنظیم شدهاند که بتواند همزمان در چارچوب ماموریتهای شرکت که تامین مسکن با کیفیت برای اقشار میاندرآمدی است، سودآوری لازم را داشته باشد و البته تمامی این پروژهها منطبق بر سیاستهای دولت محترم، وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن برای اقدام جهت افزایش تولید و عرضه مسکن است.
وی با بیان اینکه هماکنون حجم پروژههای در دست ساخت شرکت به یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربع رسیده است، تصریح کرد: در رابطه با تسهیلات نیز پیرو ایجاد انضباط مالی که منبعث از آن حجم تسهیلات غیرجاری کل شرکتهای گروه از ۴۰ درصد در نیمه سال ۹۷، در حال حاضر به کمتر از ۵/ ۰ درصد کاهش یافته است، حد نصاب جدید قابل ملاحظهای در اخذ تسهیلات جدید به پشتوانه پروژههای جدید به ثبت رسیده که تقریبا برای یکسال حدود ۱۰۰میلیارد تومان مجوز اخذ تسهیلات گرفته شده و پیشبینی میشود این رقم افزایش یابد.
به گفته ظهیری هاشمی، یکی دیگر از تبعات مثبت اجرای این پروژهها که به صورت کامل با سیاستهای کلان کشور و دولت منطبق است، رونق اشتغالزایی است؛ به این صورت که با آغاز این پروژهها در سراسر کشور بیش از ۶۰ درصد به نیروهای پیمانکاران شاغل در پروژههای مجموعه شرکت نسبت به تابستان ۱۳۹۷ اضافه شده است.
مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن با بیان اینکه در گروه سرمایهگذاری مسکن سه رویکرد اصلی جاری است، ادامه داد: نخستین ماموریت شرکت، تامین مسکن باکیفیت برای اقشار متوسط جامعه است که از خاستگاه گروه سرمایهگذاری مسکن یعنی بانک مسکن نشات میگیرد. دومین رویکرد با ملاحظه سهامی عام بودن شرکت، سودآوری صحیح برای ذینفعان و سهامداران شرکت بوده و سومین رویکرد نیز تمایز کیفیت پروژههای گروه سرمایهگذاری مسکن در شرایط مشابه با سایر رقبا است؛ البته اجرای این رویکرد، گروه سرمایهگذاری مسکن را از یک انبوهساز به الگوساز تبدیل کرده و ضمن ایجاد یک برند شناختهشده و تداوم ماندگاری آن موجب افزایش بهرهوری منابع در حوزه مسکن و نهایتا اقتصاد کلان خواهد شد.
روزبه ظهیریهاشمی با اشاره به اینکه در مسیر حرکت شرکت، یکی از ماموریتهای مهم که باید مورد توجه ویژه باشد، متوازن کردن سبد پروژهها است، تاکید کرد: متوازن کردن سبد پروژهها در راستای استراتژی دوم مطرح است که توجه به سودآوری صحیح برای ذینفعان و سهامداران شرکت دارد. این موضوع باید در اقدامات گروه لحاظ شود تا در کنار تعریف پروژههای حجمی برای دهکهای متوسط، با تعریف پروژههای بالاتر از متوسط و سودآور، ترکیب سبد شرکت به گونهای تعریف شود تا در کنار انجام ماموریت، سهم سودآوری نیز مدنظر قرار گیرد تا منافع تمام ذینفعان شرکت تامین شود.
وی افزود: در دوران جدید فعالیت شرکت، ورود گروه سرمایهگذاری در پروژههای «بازآفرینی شهری» و برنامه «اقدام ملی مسکن» یکی از مهمترین اقدامات بوده که همراستا با سیاستهای وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن است. در حوزه اقدام ملی، ۲ هزار واحد مسکونی تعریف شده از طرح آباد مربوط به این طرح است که بزرگترین پروژه اقدام ملی کشور با نام «مرکز شهر اندیشه» با ظرفیت یکهزار و ۲۷۸ واحد که با حضور دکتر اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در خرداد ۱۳۹۸ کلنگزنی شد، از آن جمله است. همچنین در زمینه بازآفرینی شهری نیز بزرگترین پروژه بازآفرینی کشور با نام «آیمان» در شهر تبریز با استعداد ۶۵۲ واحد به عنوان نمونههایی از جریانسازی و الگوسازی گروه سرمایهگذاری مسکن در سطح کشور هستند.
به گفته ظهیریهاشمی مسیر تعریف پروژه تا کلنگزنی شامل طی مراحلی از جمله طراحی، اخذ مجوزهای لازم، عقد قرارداد (در مورد پروژههای مشارکتی) و مواردی مشابه است که باید به عنوان پیشنیاز قبل از شروع پروژهها به انجام برسند؛ البته این مراحل بر اساس زمانهای متداول در گروه و کشور حدود ۱۲ ماه به طول میانجامد و از آنجاکه فرآیند تعریف عمده پروژههای مذکور در سال مالی ۱۳۹۸ صورت پذیرفته است، به دلیل استفاده حداکثری از زمان و تسریع در پیشبرد عملیات با استفاده از روش Fast Track به عنوان یک رویکرد شناختهشده بینالمللی در مدیریت پروژه، پروژههای مذکور کلنگزنی شدند.
لینک خبر : https://bit.ly/2YTIsLs